Sådan splittester du to forskellige URL’er

Se næste videoguide
Sådan opsætter du mål til din splittest

Transskribering
Hej, mit navn er Mogens Møller. Jeg vil i denne video vise dig, hvordan du splittester to forskellige URL’er. Det vil jeg gøre med splittestværktøjet Visual Website Optimizer.

Nogen gange når man laver splittest, kan det være en fordel – måske fordi dit CMS bedst kan gøre det på den måde – at lave en helt ny URL, når du kører din splittest.

Det har du selvfølgelig også mulighed for at få testet af.  Det vil jeg lige prøve at vise dig, hvordan du gør i praksis.

Jeg har et eksempel her, hvor jeg for nogen tid siden lavede nogle 10-minutters brugertest, som man kunne gå ind og bestille gratis på min hjemmeside.

Jeg gør det ikke mere. Men dengang jeg gjorde det, havde jeg forskellig opsætning her. Den ene side så sådan ud. Den anden var sat op på en lidt anden måde, hvor det ikke fyldte så meget, hvor formularen var lidt tydeligere.

Så her har jeg to forskellige URL’er – det var den måde det lige var lettest at gøre dengang i det her CMS jeg bruger – og dem kørte jeg så en splittest på.

Lad os se, hvordan det fungerer.

Det her er den originale side. Den kopierer jeg lige. Og så går jeg ind i Visual Website Optimizer-systemet, og siger ”Split URL test”.

Så sætter vi vores URL ind, som vi gerne vil teste på. Her ”Create Test”.

Så kommer vi så herind, og kan så angive de andre URL’er som vi nu vil teste op imod.

Her har vi så min nye version, vi så kunne kalde ”Mindre visuel”, og så har vi faktisk – nu er den sat op til at vi kan have nogle flere her – men jeg vil faktisk bare have kontrollen, og en ekstra version her, og så køre dem op mod hinanden.

Nu har vi så de URL’er vi skal teste. Så går vi så videre her; skal sætte vores mål op.

Vi går ind og siger ”Kvittering”. Når man har udfyldt den formular der er på siden, så kommer man ind på en kvitteringsside, som vi så måler på. Den sætter vi ind her.

Så har vi så faktisk dét, vi skal bruge. Så giver vi så vores test et navn, og sætter den i gang.

På den måde kan du meget let lave en splittest på to forskellige URL’er. Der hvor arbejdet ligesom ligger for dig, er at forlade denne ekstra URL – om det så er en test, en produktside, en landingsside eller hvad det nu er – så forlad den ekstra URL, hvor arbejdet ligger og gå ind at sætte den op i Visual Website Optimizer. Det tager, som du kan se her, ikke mere end et par minutter.

Rigtig god fornøjelse med det.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Sådan splittester du to forskellige URL'er, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *