Sådan finder du ud af, inden igangsætning, hvor lang tid din splittest skal køre

Link til Test Duration Calculator

Se næste videoguide
Sådan ser du heatmaps af dine split tests

Transskribering
Hej, mit navn er Mogens Møller. Jeg vil i denne video vise dig, hvordan du finder ud af, hvor lang tid din splittest skal køre, inden du sætter den i gang.

Når det er du arbejder med splittest, så kan det nogen gange være en fordel, at du får en ide om, hvor lang tid du egentlig skal køre denne her splittest, inden du har et resultat. Man kan aldrig få et 100 % korrekt resultat. Du ved selvfølgelig ikke på forhånd, hvordan de forskellige variabler performer. Men det kan være fint nok at få et værktøj til lige at få en ide om, hvornår man kan forvente at få noget.

Der er lavet et vældig fint værktøj til det. Det finder man inde på Visual Website Optimizers hjemmeside. Du har stien heroppe. Du kan også gøre det, at du søger efter ”calculate test duration”. Hvis du søger efter dette i Google, så får du den også frem herude som det første.

Det som værktøjet her kan, er at det kan give en idé om, hvor lang tid du skal køre din test, før du har et resultat. Det du simpelthen gør, er at du indtaster dine informationer her, og det resultat du forventer din test giver. Det kan selvfølgelig være meget, meget svært at vide. Derfor skal man også tage det med en gran salt det her. Men alligevel kan det være fint nok.

Det vi taster ind her, er din nuværende konverteringsrate. Det kan for eksempel være 2 %. Så taster vi ind her, hvor meget vi forventer at vores konverteringsrate vil stige i den her test. Det kan for eksempel være 20 %.

Så har vi ”Number of combinations”, altså hvor mange forskellige kombinationer vi laver i den her test. Vi kører bare en version oppe imod vores kontrol. Og så har vi dette antal dagligt besøgende på vores side. Der siger vi 750 i dette her tilfælde. Så taster vi ind her, hvor mange personer vi vil køre testen på. Hvor stor en procentdel af de besøgende vi gerne vil have gennem denne test. Vi sætter det typisk til 100 %. Andre gange kan man have grunde til at sætte det til færre.

Når vi har testet de her ting ind, klikker vi her på ”Calculate Test Duration”, og så får vi her et tal: 26 dage – ud fra de informationer vi har her.

Så det her kan give dig et billede af, hvor lang tid din test skal køre. Som sagt har du en meget vigtig faktor som er ukendt for dig i det her regnestykke. Og det er jo, hvor stor en forbedring din variant den laver. Det kan være den laver en forbedring på 5 % når du får den sat i gang, og så bliver det en væsentlig længere tid at din test den skal køre. Så det er selvfølgelig med ret stor usikkerhed, at man taster de her ting ind. Men alligevel kan det være et fint lille værktøj at have.

Jeg håber, du fik noget ud af videoen her. Rigtig god fornøjelse med det.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)
Sådan finder du ud af, inden igangsætning, hvor lang tid din splittest skal køre, 9.5 out of 10 based on 2 ratings

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *