Sådan kommer du i gang med Visual Website Optimizer

Se næste videoguide
Sådan splittester du et billede

Transskribering
Mit navn er Mogens Møller. Jeg vil i denne video vise dig, hvordan du kommer i gang med splittestværktøjet Visual Website Optimizer.

Det du gør helt konkret, er, at du går ind her, f.eks. ind på Google. Søger efter Visual Website Optimizer. Og så kommer den ellers frem her. Du kan selvfølgelig også taste URL’en ind her direkte i din browser.

Vi kommer ind på forsiden. Siger ”Try for Free”.

Så skulle den ellers gerne være tom, når du starter her. Så skal vi lige registrere os. Det er ganske gratis i 30 dage.

Så laver vi lige hurtigt en testkonto her.

Sådan, så er du faktisk i gang. Du behøver ikke engang at aktivere noget på mail for at komme i gang med at sætte din test op.

Når du kommer herind, kan du faktisk komme i gang med at oprette splittest ved at gå ind her og taste din testURL ind – og på den måde komme i gang med det samme.

I nogle af de andre videoer jeg har lavet her, forklarer jeg, hvordan du tester billeder og overskrifter og en masser andre forskellige ting. Så det vil jeg ikke gå i dybden med her. Men det jeg alligevel vil fortælle i denne her video, er, at for at din test kan blive lanceret, er det vigtigt, at du får implementeret denne her tracking-kode på din hjemmeside. Og den finder du, ved at gå op i toppen heroppe; vælg: ”Get tracking-code”.

På denne side får du et stykke kode som du lige skal have smidt ind på din side. Det er sådan noget som skal ligge i ”headeren” på din hjemmeside eller webshop. Og skal gerne gå igen på alle de sider du tester på. Typisk vil det oftest være lettest, hvis du har et eller felt i dit CMS, hvor du taster det ind, og så går det igen i ”headeren” på alle dine sider. Så det vil være ganske fint.

Det kan du også gå ind og kopiere og sætte ind i et CMS. Du kan også gøre det – der er en her der hedder ”Send to Developer” – at du bare skriver din email-adresse til webbureau og programmør der gør det. Hvis det er dig selv, så kan du selvfølgelig bare kopiere teksten her, gå ind i dit CMS – nu har jeg lige en kunde jeg logger in for her i et CMS som hedder Masterpiece, som er lavet af MCB. De har selv et felt i deres CMS, hvor de kan sætte det ind. Det vil jeg bare prøve at vise, ganske kort.

Det er langt fra sikkert, at dit CMS er det samme her. Men typisk vil du have sådan et felt her. Og her er det så en der hedder ”HEAD indhold”. Her går jeg bare ind, og sætter denne kode ind. Og så ellers: gemmer siden.

Når den ellers har opdateret, er den klar til at køre din splittest. Så det er det eneste det kræver, og som sagt; nogle CMS understøtter at du selv kan gøre det. I andre CMS skal du lige have fat på din programmør eller tekniker. Så kan de sætte det ind. Typisk er det ikke noget, der vil tage dem lang tid.

Nu er du faktisk klar til at sætte din test op. Du kan faktisk også gå ind, uden at du har gjort det her, og arbejde med at sætte din splittest op. Du kan bare ikke publicere din splittest, får de har fået sat denne her kode på din hjemmeside. Det er koden, som fortæller Website Optimizeren at du er ejer af hjemmesiden.

Held og lykke med det her. God fornøjelse med at få lavet din splittest.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Sådan kommer du i gang med Visual Website Optimizer, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

2 kommentarer til Sådan kommer du i gang med Visual Website Optimizer

  1. Super fedt med den indbyggede signup form i videoen – hvilket værktøj har du brugt til det? Kan se det er basseret på Flash – er der noget tilsvarende for YouTube eller Vimeo? Venlig hilsen Thelle

  2. Mogens siger:

    Hej Thelle

    Tak for din besked.

    Jep, det er rigtig smart. Det hedder http://www.wistia.com

    Jeg kender ikke umiddelbart noget lignende til YouTube og Vimeo.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *