Sådan ser du skærmoptagelser af dine split tests

Se næste videoguide
Sådan får du dine splittest data i Google Analytics

Transskribering
Hej, mit navn er Mogens Møller,

Jeg vil i denne video vise dig, hvordan du ser skærmoptagelser af besøgene i dine splittests. Og det vil jeg gøre med splittest-værktøjet Visual Website Optimizer og skærmoptagelsesværktøjet ClickTale.

Det her ClickTale – jeg ved ikke om du kender det i forvejen, ellers vil jeg give dig en kort introduktion til hvad det er – er simpelthen en service du kan integrere på din hjemmeside. Du kan sætte Google Analytics og alle mulige andre systemer ind på din side. Og via dette her værktøj kan du så se skærmoptagelser af de her besøgende.

Det vil sige at programmet simpelthen viser, hvordan dine besøgende surfer rundt på din hjemmeside. Hvad de klikker på, hvordan de scroller og så videre.

Denne video er ikke en præsentation til ClickTale. Det kan du gå ind og søge på. Der er en masse fine videoer omkring det.

Det jeg vil vise dig i denne her video er, hvordan du får dine data fra Visual Website Optimizer omkring dine splittests over i systemet ClickTale.

Visual Website Optimizer har nemlig lavet en rigtig fin integration, så man kan se de enkelte varianter over ClickTale. På den måde kan man faktisk få nogle rigtig gode informationer omkring hvordan dine besøgende interagerer i forbindelse med de enkelte test-varianter.

Godt. Vi starter lige ud i Visual Website Optimizer. Her har jeg en test – du har nok på nogle af mine andre videoer set, hvordan man sætter sådan en test op. Ellers kan du gå gøre det med det samme. Og denne her side, det er så der hvor jeg skal indsætte de sidste ting i testen, og få den lanceret.

Du kan se dataene i toppen. Her er de enkelte test-varianter. Og den måde du så får lavet interaktion med ClickTale på, er faktisk meget, meget simpelt. Der er et punkt hernede, der hedder ”Integration with ClickTale”. Det står lige nu på ”Disabled”. Jeg siger ”Add it”. Siger ”Enable” og trykker ”Save”. Det er sådan set det eneste jeg skal gøre inde i Visual Website Optimizer. Hvis du så har ClickTale på din hjemmeside – Den måde du gør det på, er simpelthen at lægge noget kode fra ClickTale ind på din hjemmeside når du får Visual Website Optimizer på, og Google Analytics og sådan nogle andre services du nu har. Når du så har ClickTale på din hjemmeside – ja, men så vil alle data allerede nu begynde at komme fra Visual Website Optimizer og lægge sig over i din ClickTale-account.

Lad os så se på, hvordan du får set dine data i ClickTale.

Her har jeg logget ind for en af mine kunder i ClickTale. Og dette er ligesom det dashboard man får, når man logger ind i ClickTale. Hvis du kender lidt til ClickTale, så kender du sikkert det her i forvejen.

Den måde du så går ind, og finder dine splittest-data på, er ved lige at trykke op her. Sige ”Recordings” og trykke ”Search”.

Her har du så mulighed for at søge i de enkelte optagelser du har her. Her på siden vil jeg 30 dage. Så vil jeg ellers spare denne her der hedder ”Events”. Herinde kan du så se en masse VWO-18-events. Og der står så et tal ude for. Det er simpelthen de enkelte splittests, splittest-varianterne. Her har jeg en splittest jeg var inde på.

Visual Website Optimizer har en række forskellige varianter. Hvis jeg så kun vil se videoerne fra den ene variant der hedder ”Vælg”, så trykker jeg den på. Siger ”Apply” og trykker ”Search”. Så får jeg de videoer, der gælder for denne ene test-variant.

Og så kan du ellers gøre, som du plejer. Gå ind og sige ”Play” eksempelvis. Og har du aldrig arbejdet med ClickTale før, så får du her en lille idé om hvordan det fungerer.

Man kan som sagt se, hvordan besøgende interagerer på hjemmesiden. Hvis jeg går op og siger play her, scroller lidt ned. Nu slipper jeg altså fingeren eller hånden fra min egen mus her. Det du ser nu er hvordan en besøgende surfer rundt inde på denne her TVski.dk, og hvordan de interagerer med denne her test-variant.

Så det er et superfedt værktøj det her ClickTale. Hvis du ikke bruger det i forvejen, så kan du overveje at gå ind og undersøge lidt nærmere om det. Det er ikke gratis. Men det er til gengæld nogle rigtig fine informationer man kan få herinde. Og hvis du så ellers har det her ClickTale og arbejder koncentreret med det, så har du altså muligheden af at integrere dine splittests over i ClickTale.

Godt. Jeg håber du fik lidt ud af det her og denne her video. Rigtig god fornøjelse med det.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Sådan ser du skærmoptagelser af dine split tests, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *