Sådan skaber du salg på Amino!

Casper Schneidereit

I dag får du et gæsteblogindlæg af strømpe-pusheren Casper Schneidereit der driver bl.a. webshoppen Shops With Socks. Casper er god til at tænke “ud af boksen” og komme på utraditionelle ideer – både på hans webshop og hans forretning generelt.

En af disse kreative ideer får du nu serveret. Det handler om, hvordan du kan bruge Amino som salgsplatform og det er fyldt med værdifulde tips. Jeg overlader hermed ordet til Casper:

Min guide til Amino som salgsplatform via debatten

Og jeg vil indlede den med regel nummer et som du altid bør have i baghovedet
Amino.dk er et socialt medie!

Kort om Amino.dk

Amino er ubetinget Danmarks største portal for iværksætteri. Amino har igennem årene lanceret et hav af forskellige services, der alt sammen gør det nemmere at drive forretning som dansk iværksætter.

Selve kernen i portalen er det meget aktive debatforum, hvor der bliver diskuteret alt mellem himmel og jord. Her har jeg selv været aktiv siden 2008 og skrevet ca. 5.000 indlæg. På dette forum er der en særlig “Jeg har et godt tilbud kategori”, hvor du som (plus) bruger kan lave indlæg med gode tilbud til andre Amino brugere. Det kan være alt mellem himmel og jord, varepartier, rester eller kosulentydelser.

Der er mange, som kigger med i debatterne. Mange gange flere end der deltager. Under hvert indlæg kan du se, hvor mange som har læst en given debat. Den mest læste debat i skrivende stund, har rundet 360.000 visninger, og omhandler en gratis Dansk/Engelsk ordbog.

Det vil måske undre nogen at lige nøjagtig den debat har opnået så mange visninger. Jeg tror forklaringen skal findes i, debatten har haft en god placering i Google på en meget brugt søgesætning. Og det er er egentlig en god indledning til mit næste punkt:

Google ♥ Amino

Google betragter Amino.dk som en god kilde til information, bl.a. fordi Amino.dk har mange gode indgående links. Det betyder også, at nye debatter har nemt ved at få gode placeringer på Google. Det bør du have med i baghovedet, når du lavet dit salgsindlæg.

Overskriften på dit indlæg

Overskriften skal selvfølgelig tiltrække opmærksomhed fra relevante læsere. Det kan gøres mere eller mindre elegant. En god konkret overskrift er at foretrække. En anden vigtigt funktion ved overskriften er at den bliver ført op i titel tagget. Kan du kan begrænse den til 67 tegn vil det være optimalt.

Det er en rigtig god ide at få relevante nøgleord lagt op i overskriften. Specielt hvis du i dit salgsindlæg linker videre til en webshop eller til din virksomhed.

Først og fremmest får du gjort indlægget relevant i forhold til det, du sælger på dit website. Dit link fra indlægget vil ganske enkelt have en større SEO mæssig værdi.

Ud over dette øger du, igennem dit indlæg på Amino, sandsynligheden for at få flere kunder via Google. Det kan være dit indlæg kommer til at ranke godt, hvis konkurrencen er lav. Selvom det måske ikke opnår en nummer et placering, er det absolut værd at tage med. Jeg får løbende salg via diverse Amino indlæg, som har opnået en gode placeringer i Google.

Teksten

De første 160 tegn bliver automatisk en del af meta description tagget. Derfor bør nøgleordene også stå som noget af det første. Brug gerne et par minutter på at brainstorme dig frem til, hvilke informationer du vil have med i dit indlæg. Udfra den liste skriver du din salgstekst. Teksten må gerne give anledning til spørgsmål eller kommentarer.

Den må heller ikke være for lang, da det er ikke særlig mange, som gider læse en lang smøre om et eller andet produkt, du vil sælge. Det er bedre at ridse de vigtigste punkter op i en kort tekst, og så lade brugeren spørge ind til forskellige detaljer.

Salg af guld- & platinnumre

Dette har dog også en negativ konsekvens. Lad os tage et eksempel. Hvis du vil sælge et guldnummer, har du behov for at skrive, hvad nummeret er. En kommende køber er muligvis ikke interesseret i, at hans kunder kan finde en Amino.dk debat om hans telefonnummer, via en Google søgning.

Det du kan gøre er at skrive nummerets “pattern” i overskriften. Eksempelvis Guldnummer til salg: XY YY YY XY. I selve indlægget kan du tilføje et billede, hvor nummeret er skrevet på. På den måde står det ikke som klar tekst, og bliver derfor ikke læst af Google.

Billeder i indlæg

Billeder i selve indlægget har en god effekt, men bliver alt for tit overset. Et indlæg er 550px bredt, så dine billeder bør ikke overskride det i bredden.

På Amino kan du uploade billedet, og når det sker, vil billedet automatisk linke til sig selv. Det kan måske lyde lidt vrøvlet, men det du skal gøre er at markere billedet og trykke på “fjern link” ikonet fjern link. Du kan efterfølgende lave et nyt link rundt om billedet, som peger på din hjemmeside.

Kvaliteten på billeder

Bruger du upload funktionen til JPG billeder, vil du opleve et kvalitetstab. Se eksemplet herunder. Nederst er orginal billedet, øverst er det efter at have været igennem upload funktionen på Amino.dk.

For at undgå dette kan du gøre følgende

 1. Upload billedet til din egen server.
 2. Skriv HTML koden for billedet, hvor du skriver den absolutte sti til billedet.
 3. Åben dokumentet i en browser, marker billeder, højre klik og vælg kopier.
 4. Gå til editoroen på Amino.dk, højre klik og vælg sæt ind.

Selvom knapperne i editoren er fjernet, accepterer editoren stadigvæk HTML. Det skal blot skrives i et andet program, og kopieres over.

Skab aktivitet i dit indlæg

Hver gang der bliver skrevet en kommentar til dit indlæg, ryger indlægget automatisk på forsiden af Amino. Det er den mest prominente plads, hvor stort set alle kigger med. Det vil vi gerne have sker. En livlig debat i dit indlæg, kan betyde det vil få 10, 50 eller 100 gange flere visninger.

Amino har et eksternt live statistikprogram installeret, hvor du som bruger kan se, hvornår der er mest aktivitet på dagen. Ud over det er der en side, hvor du kan se, hvem der er online. Sidst nævnte er ikke særlig pålidelig og kan højst bruges som et præg om, hvor meget aktivitet der er lige nu.

Jo mere aktivitet der er, jo flere vil læse det pr. tidsenhed, men det vil også give kortere tid på forsiden.

Mine erfaringer viser at det bedste kan betale sig at lave et nyt indlæg når der er mange online på Amino.dk

Førstehjælp til dit salgsindlæg

Vi vil gerne have skabt noget synlighed omkring vores indlæg, og det får vi kun, hvis andre deltagere skriver kommentarer. Sker der ikke noget efter vi har lavet vores indlæg, kan vi bruge livlinen “at tillægge indlægget information”. Man kan også kalde det for et “elegant bump”.

Vil du sælge en cykel, så har du sikkert skrevet noget om produktet og prisen. Der bliver linket til vores website, ligesom vi har flere billeder af cyklen i indlægget.

Har dette ikke givet response i løbet af den første time (og der ellers er aktivitet), kan du gennemgå din tekst og se om du mangler væsentlige informationer. Du kan eksempelvis tilføje at “Fragten i øvrigt er Y kroner, og leveringstiden er 10 dage”. Det kan man gøre en gang til, og giver det heller ikke respons, så kan du kun håbe på, at en anden bruger vækker det til live igen. Selvom der er mange aktive debatter på forsiden, så går det lidt langsommere under de forskellige kategorier, så du kan sagtens være heldig at dit indlæg bliver opdaget senere hen.

Det er ikke særlig smart at skrive bump, og du skal heller ikke tillægge dit indlæg information 8 gange i træk. Det er uhøfligt og folk blive irriterede og sure over det.

Afrunding

Det var mine input til, hvordan du kan øge sandsynligheden for et succesfuldt salg. Det er en balancegang, som skal gøres let og elegant.

Held og lykke med salget 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (11 votes cast)
Sådan skaber du salg på Amino!, 9.0 out of 10 based on 11 ratings

Kunne du lide mit blogindlæg?

Så vil jeg blive rigtig glad, hvis du gider dele det.

På forhånd tak!

Om Mogens

Jeg er specialist i konverteringsoptimering og arbejder som e-handelskonsulent i mit eget firma KVO. Du kan finde mig på de sociale medier Twitter, Google+, LinkedIn og Facebook. Du er altid velkommen til at kontakte mig på e-mail: mm@mogens-moeller.dk eller mobil 27 49 07 54.
Dette indlæg blev udgivet i amino, forretningside, online markedsføring, sociale medier, Uncategorized, webshop. Bogmærk permalinket.

16 kommentarer til Sådan skaber du salg på Amino!

 1. John Nielsen siger:

  Et rigtigt godt indlæg af Casper.

  Vedrørende implementering af egne billeder, har nogle gjort det via “YouTube video” funktionen.
  Her kan du indsætte den fulde URL for billeder.
  Det virker efter min mening ret enkelt. 🙂

  • Casper Schneidereit siger:

   Det var jeg ikke klar over – tak :-). Selve WYSIWYG editoren har fået fjernet en masse funktioner og knapper?

 2. Heine Larsen siger:

  Helt sikkert gode guldkorn der kommer igen fra Casper! Det vil helt sikkert ligge i baghovedet næste gang jeg har lyst til at sælge noget på Amino.

 3. Tak for et rigtigt godt indlæg. Man får jo helt lyst til at oprette sig som Plus bruger på Amino, bare for at se om det giver nogle ekstra salg 🙂

 4. Hej Mogens.

  Tak til Casper for en lærerig artikel, jeg har selv fulgt Casper og han udvikling på Amino og diverse sociale medier og som altid er der nogle nye guldkorn på programmet.
  Men
  Jeg har desværre ikke været gæst på din blog før nu, men syntes det kunne være interessant med nogle flere indlæg af denne karakter også med gode tips
  til salg og markedsføring på andre sites som jeg tror vil være et godt supplement til optimering og brugertest.

  Tak til Casper og på gensyn her på bloggen.

  Dbh
  Frank Rasmussen.

  • Casper Schneidereit siger:

   Tak for interessen. Jeg skriver om så meget jeg kan overskue, og hvad jeg føler for. Cirka 75% af de blogindlæg jeg påbegynder bliver aldrig udgivet. På min egen blog skriver jeg mest om teknik og programmering.

 5. Lars Bachmann siger:

  Hej Casper og Mogens
  Super god Amino guide. Har selv prøvet at eksperimenterer lidt med at finde det rigtige tidspunkt for oprettelse af tråde på Amino.

 6. Andreas siger:

  Tak for et godt indlæg og en helt anden måde at se på amino på 🙂

 7. Bo siger:

  Rigtig rigtig fin artikel af casper! Mogens du må hilse ham og sige tak.
  Har selv bemærket at ens indlæg dukker op i google selv over ens hjemmesides egne. Det viser netop hvor meget man kan bruge amino til. Dog lidt ærgeligt at de nu har begrænset ens signatur så det kun er amino+ profiler der kan få deres vist i indlæggene.

 8. Som altid et velskrevet indlæg Casper! Jeg kan især godt lige at du lægger vægt på at man skal “opføre sig ordentligt” og f.eks. ikke bare bumpe indlæg i det uendelige – men gøre det intelligent, når det er nødvendigt.

 9. Henrik siger:

  Det må jeg sige – en virkelig grundig gennemgang, som jeg skal teste af, så snart min nye webshop er klar

 10. Super god artikel.
  Dejligt med så grundig en gennemgang af Aminos virkning på Google index.
  Thanks 🙂

 11. Stefan L siger:

  Meget god og grundig gennemgang.. Selvom indlægget ikke er helt nyt. Tak for det!

 12. Fotografen siger:

  Tak for et rigtigt godt indlæg. Man får jo helt lyst til at oprette sig som Plus bruger på Amino for at se om man kan konvertere til et salg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *